Saps com reaccionar quan pateixes o presencies una identificació policial? Descarrega't la guia d'autodefensa!
background

GUIA: Com protegir-se, intervenir i denunciar

La guia que es presenta a continuació és fruit del treball conjunt i del contrast amb persones i entitats de diferents comunitats que estan implicades a la campanya “Pareu de parar-me”.

Un dels principals objectius de la campanya “Pareu de parar-me” és desnormalitzar les identificacions policials racistes i donar eines a les persones que les pateixen perquè sapiguen com detectar-les, com procedir durant la parada i com denunciar després.

Un segon objectiu és visibilitzar aquests controls que es donen a diari a la via pública. Una bona manera d’aconseguir-ho és promovent que les persones que en són testimoni no mirin cap a una altra banda i s’animin a fer ús dels seus privilegis per intervenir, sempre respectant la voluntat de la persona que està sent identificada i valorant la seva seguretat en primer lloc.

Una de les accions per satisfer aquests objectius és la publicació i difusió d’un llibret de recomanacions. El procés d’elaboració de la guia ha estat llarg i hem procurat informar bé tant dels drets com dels riscos que impliquen les accions per defensar-los. La Llei Mordassa (LO 4/2015) ens ha fet anar amb peus de plom!

Descarrega’t la guia

 • Les identificacions policials per perfil ètnic són una pràctica IL·LEGAL de control identitari, una frontera invisible que VULNERA DRETS.

  “Les identificacions policials per perfil ètnic són una pràctica IL·LEGAL de control identitari, una frontera invisible que VULNERA DRETS.”

 • Quan vegis que l'agent s'apropa, recorda que la teva ACTITUD és la CLAU: concentra't ens els detalls que et puguin ser útils.

  “Quan vegis que l'agent s'apropa, recorda que la teva ACTITUD és la CLAU: concentra't ens els detalls que et puguin ser útils.”

 • L'agent ha d'informar-te SENSE VIOLÈNCIA i de manera comprensible de qui és i per què et para.

  “L'agent ha d'informar-te SENSE VIOLÈNCIA i de manera comprensible de qui és i per què et para.”

 • La llei exigeix que sempre portis una IDENTIFICACIÓ (DNI o NIE+Passaport), però a través del padró o d'una trucada també es podria comprovar la teva identitat.

  “La llei exigeix que sempre portis una IDENTIFICACIÓ (DNI o NIE+Passaport), però a través del padró o d'una trucada també es podria comprovar la teva identitat.”

 • Si ets TESTIMONI, pots fer la diferència. Les proves que recullis poden resultar molt útils per aclarir els fets i desmuntar la versió policial.

  “Si ets TESTIMONI, pots fer la diferència. Les proves que recullis poden resultar molt útils per aclarir els fets i desmuntar la versió policial.”

 • Pots comunicar un cas concret a través del formulari que trobes a pareudepararme.org o enviant un WhatsApp al 652 873 406.

  “Pots comunicar un cas concret a través del formulari que trobes a pareudepararme.org o enviant un WhatsApp al 652 873 406.”

Format lectura

Format per imprimir (llibret)

Format de butxaca