Saps com reaccionar quan pateixes o presencies una identificació policial? Descarrega't la guia d'autodefensa!
Guia de consells contra les identificacions policials racistes

[GUIA] Com protegir-se, intervenir i denunciar?

07 Jun 2018

Un dels principals objectius de la campanya “Pareu de parar-me” és desnormalitzar les identificacions policials racistes i donar eines a les persones que les pateixen perquè sapiguen com detectar-les, com procedir durant la parada i com denunciar després.

Un segon objectiu és visibilitzar aquests controls que es donen a diari a la via pública. Una bona manera d’aconseguir-ho és promovent que les persones que en són testimoni no mirin cap a una altra banda i s’animin a fer ús dels seus privilegis per intervenir, sempre respectant la voluntat de la persona que està sent identificada i valorant la seva seguretat en primer lloc.

Una de les accions per satisfer aquests objectius és la publicació i difusió d’un llibret de recomanacions. La guia que es presenta a continuació és fruit del treball conjunt i del contrast amb persones i entitats de diferents comunitats que estan implicades a la campanya “Pareu de parar-me”.

El procés d’elaboració ha estat llarg i hem procurat informar bé tant dels drets com dels riscos que impliquen les accions per defensar-los. La Llei Mordassa (LO 4/2015) ens ha fet anar amb peus de plom!

Descarrega’t la guia en format lectura:

Descarrega’t la guia per imprimir (format llibret):

Descarrega’t la guia desplegable de butxaca:

Link flickr:

Com protegir-se, intervenir i denunciar · Identificacions policials per perfil ètnic

Altres notícies

17 Oct 2018
Identificacions per perfil ètnic més enllà de la policia i autodefensa deslegitimada

### "T'estàs excedint tu. Estàs aturant un tren amb 300 persones per la teva puta tossuderia" Aquest Dijous 11 d'octubre hem hagut de presenciar, un cop més, una actuació per part dels cossos de seguretat, ...

25 Sep 2018
¿La respuesta ante nuestras quejas? “Se trata de un hecho aislado y puntual”

###### _La siguiente intervención está enmarcada dentro del encuentro que tuvo con la sociedad civil  **el Grupo de Expertos de Naciones Unidas Para Afrodescendientes**, encargados de estudiar la situación d...