Guia de consells contra les identificacions policials racistes

[GUIA] Com protegir-se, intervenir i denunciar?

07 Jun 2018

Un dels principals objectius de la campanya “Pareu de parar-me” és desnormalitzar les identificacions policials racistes i donar eines a les persones que les pateixen perquè sapiguen com detectar-les, com procedir durant la parada i com denunciar després.

Un segon objectiu és visibilitzar aquests controls que es donen a diari a la via pública. Una bona manera d’aconseguir-ho és promovent que les persones que en són testimoni no mirin cap a una altra banda i s’animin a fer ús dels seus privilegis per intervenir, sempre respectant la voluntat de la persona que està sent identificada i valorant la seva seguretat en primer lloc.

Una de les accions per satisfer aquests objectius és la publicació i difusió d’un llibret de recomanacions. La guia que es presenta a continuació és fruit del treball conjunt i del contrast amb persones i entitats de diferents comunitats que estan implicades a la campanya “Pareu de parar-me”.

El procés d’elaboració ha estat llarg i hem procurat informar bé tant dels drets com dels riscos que impliquen les accions per defensar-los. La Llei Mordassa (LO 4/2015) ens ha fet anar amb peus de plom!

Descarrega’t la guia - VERSIÓ DIGITAL (format normal)

Descarrega’t la guia - VERSIÓ PER IMPRIMIR en .pdf (format llibret)

Altres notícies

12 Jun 2018
Aprenem a protegir-nos de les parades policials racistes a través del teatre

La presentació de la [guia informativa "Pareu de parar-me"](https://www.pareudepararme.org/assets/img/PDP-c2-ca.pdf "Guia"), amb recomanacions i consells per afrontar les parades policials per perfil ètnic, ...

26 May 2018
Quin delicte cometem les persones negres quan sortim al carrer?

La primera vez que me pararon iba camino a mi clase de danza. Una pareja de la guardia civil me cortó el paso y me pidió los papeles. Yo no llevaba el DNI. Me dijeron que, por esa vez, me dejaban estar, pero...