Guia de consells contra les identificacions policials racistes

[GUIA] Com protegir-se, intervenir i denunciar?

07 Jun 2018

Un dels principals objectius de la campanya “Pareu de parar-me” és desnormalitzar les identificacions policials racistes i donar eines a les persones que les pateixen perquè sapiguen com detectar-les, com procedir durant la parada i com denunciar després.

Un segon objectiu és visibilitzar aquests controls que es donen a diari a la via pública. Una bona manera d’aconseguir-ho és promovent que les persones que en són testimoni no mirin cap a una altra banda i s’animin a fer ús dels seus privilegis per intervenir, sempre respectant la voluntat de la persona que està sent identificada i valorant la seva seguretat en primer lloc.

Una de les accions per satisfer aquests objectius és la publicació i difusió d’un llibret de recomanacions. La guia que es presenta a continuació és fruit del treball conjunt i del contrast amb persones i entitats de diferents comunitats que estan implicades a la campanya “Pareu de parar-me”.

El procés d’elaboració ha estat llarg i hem procurat informar bé tant dels drets com dels riscos que impliquen les accions per defensar-los. La Llei Mordassa (LO 4/2015) ens ha fet anar amb peus de plom!

Descarrega’t la guia en format lectura:

Descarrega’t la guia per imprimir (format llibret):

Descarrega’t la guia desplegable de butxaca:

Link flickr:

Com protegir-se, intervenir i denunciar · Identificacions policials per perfil ètnic

Altres notícies

11 Jul 2018
Parad de controlarme por ser musulmán

[La recomendación número 7](http://www.empleo.gob.es/oberaxe/ficheros/normativa/internacional/Recommandation_07.pdf) de política general de la Comisión Europea contra el Racismo y la Intolerancia (ECRI) defi...

12 Jun 2018
Aprenem a protegir-nos de les parades policials racistes a través del teatre

La presentació de la [guia informativa "Pareu de parar-me"](https://www.pareudepararme.org/assets/img/PDP-c2-ca.pdf "Guia"), amb recomanacions i consells per afrontar les parades policials per perfil ètnic, ...