Vols comunicar una parada policial per perfilació racial? Descàrrega l'app

Pel meu color de pell, l'Estat presumeix que sóc delinqüent

Isabelle i Esther Mamadou formen part de l’equip d’implementació del Deceni Internacional Afrodescendent a Espanya. Elles han sigut les primeres d’Espanya en denunciar un cas de discriminació racista davant el Grup d’Experts sobre Afrodescendents de l’ONU.

L’Esther admet estar farta i molesta pel fet que l’Estat presumeixi que, pel seu color de pell, és delinqüent o es troba en una situació administrativa irregular i, en conseqüència, la pari constantment de forma indiscriminada.

L’Isabelle reconeix que durant aquestes identificacions sent por, degut a un contacte inadequat entre ciutadana i policia, i això la porta a desconfiar de les forces de l’ordre.

La denúncia que van interposar ha servit de precedent perquè altres persones denunciïn aquesta pràctica davant els organismes internacionals de protecció dels drets humans i perquè es puguin començar a recollir dades.

“Em molesta que l’Estat presumeixi que, pel meu color de pell, sóc delinqüent. Em molesta que l’Estat presumeixi que, pel meu color de pell, estic en situació administrativa irregular. Em molesta que l’Estat em pari perquè li dóna la gana.”

Esther Mamadou

“Segueixen havent-hi persones i òrgans que, en nom de l’Estat, presumeixen la criminalitat d’altres persones basant-se únicament en el seu origen racial o ètnic.”

Isabelle Mamadou

En col·laboració amb:

Un video de:

Carlos de las Heras

Data i hora de la parada

16/09/2017, 16:00

Lloc de la parada

Barrio de Lavapiés, Madrid

L'agent va comunicar el motiu de la parada?

L'agent es va identificar?

No

L'agent anava uniformat?

No

Hi va haver un escorcoll de la roba després de la identificació?

No

Hi va haver violència verbal o física durant el procediment d'identificació i registre?

Hi va haver una detenció posterior?

No

Era la primera vegada que l'identificaven?

No